Excellence is our driver
Car Transport and Logistics
English

Kazalarda davranış biçimleri

1.) Durma yükümlülüğü:

Prensip olarak kaza mahalline gelen tüm insanların durma yükümlülüğü vardır (kazaya direkt olarak müdahil olmasanız bile).

3.) İlk yardımı gerçekleştirin:

Yaralı kişilere yardım yapılmalıdır. Uygun durumda değilseniz, diğer kişilerin bunu üstlenmesini sağlayın.

5.) Polisi arayın:

Kişisel yaralanma kazalarında, polise haber verilmelidir (Uyarı: Ufak yaralanmalar da kişisel yaralanma olarak geçmektedir)  İlgili kişi bunu istemese dahi! Bunun dışında yurt dışında iki veya daha fazla araç kazaya karışmışsa, polise bildirilmelidir.

7.) Büroyu arama / Uygulama aracılığıyla bildirimde bulunma:

Büro her türlü kazada bilgilendirilmelidir! İnsanların yaralanıp yaralanmadığı veya yalnızca kendi araçlarının ya da  bariyer veya trafik levhaları gibi kamu mallarının zarar görüp görmediğine bakılmaksızın. Ayrıca kazanın türü ve şiddetiyle ilgili ayrıntılı bilgiler de verilmelidir. Büro ilgili kişilerle iletişime geçecektir.

9.) Belgelendirin:

bunlara ek olarak kazanın farklı açılardan fotoğrafının çekilmesi gerekir!

10.) Kaza önlemlerinin tamamlanması:

Yukarıdaki kaza önlemlerinin tamamlanmasından sonra, büro sizinle iletişime geçer ve diğer prosedürlerle ilgili sizleri bilgilendirir! Şayet aracınız artık yola çıkabilecek durumda değilse teknik kusur, hırsızlık veya kaza durumundaki yönergeleri izleyin!

2.) Kaza yerinin güvenliğini sağlayın:

Gelen ve giden trafik araçları için her kaza yerinin yeterli oranda güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Buraya üçgen şekilli bir trafik işaretinin konulması zorunludur. Anayollarda mesafe 130-150 metre arasında, otobanlarda ise 200-250 metre arasında olmalıdır.

4.) Kurtarma ekibini arayın:

Yaralı kişilere yeterli miktarda yardım yapılamıyorsa, kurtarma ekibi aranmalıdır.

6.) Kaza yerini değiştirmeyin:

Kazaya müdahil olmuş araçlar hiçbir koşul altında polis gelmeden kaza yerinden çekilmemelidir. Yalnızca bu şekilde kaza seyri anlaşılabilir. (Tehlike vakasında geç kalınma durumları hariç).

8.) Kaza raporunun doldurulması:

Trafik kazalarında (mali sorumluluk  hasarı) özellikle Avrupa Kaza Raporunun DAİMA doldurulması bilhassa önemlidir.  ( polis kazayı kaydetse dahi) Kaza raporu büyük matbaa harflerinde açık bir şekilde doldurulmalı, tüm bilgiler girilmeli ve mümkün olduğunca açık betimlemeler yer almalıdır. // Ayrıca dikkat edin:

• Mümkünse polis protokolünü yanınıza alın ya da en azından referans numarasını kaydedin

• Hangi polis karakolunun / memurun kazayı kaydettiği bilgisini alın.

• Kazaya müdahil olan her iki taraf da kaza tutanağını imzalar

• Suçun kabul edilmesiyle ilgili hiçbirşey imzalamayın

• derhal  karşı taraftan "Yeşil Sigorta Kartı" talep edin!!!