Excellence is our driver
Car Transport and Logistics
English

Ghid pentru defecțiuni tehnice

1.) Defecțiuni tehnice în timpul preluării din fabrică / la client (doar pentru autovehicule noi):

În cazul în care apare o defecțiune tehnică încă de la preluare, vă rugăm să informați centrul pentru predare. Autovehiculul nu mai poate fi mișcat! Dacă defecțiunea este remediată, puteți continua preluarea cu încredere! Atenție în timpul cursei, dacă eroarea reapare! Dacă eroarea nu este remediată, însă vi se confirmă continuarea cursei fără rețineri, puteţi merge mai departe numai dacă:

a.)  continuarea cursei este confirmată în scris, în pofida erorilor. Confirmarea se solicită la VCR cu textul: ”Continuarea cursei în ordine, fără rețineri” // Data, ștampila și semnătura sunt absolut necesare

b.) aţi comunicat această situație dispeceratului!

3.) Sosirea echipei de intervenție și reparația la fața locului:

Notaţi momentul sosirii mecanicului la VCR. Dacă echipa de intervenție poate remedia defecțiunea la fața locului, continuarea cursei este permisă fără reținere. Solicitaţi mecanicului procesul verbal de reparații, iar dacă acest lucru nu este posibil, dar aveţi deja un număr de referință, este bine și așa! În caz contrar, trebuie să primiţi numărul de referință internă. Comunicaţi dispeceratului dvs. motivul defecțiunii tehnice și ce anume a reparat mecanicul! Comunicaţi dispeceratului dvs. finalizarea intervenției

4.) Dacă nu este posibilă intervenția și reparația la fața locului, continuarea cursei este permisă:

Dacă echipa de intervenții nu poate remedia defecțiunea, dar v-a permis continuarea călătoriei, atunci numai dacă:

o) Mecanicul vă confirmă în scris că puteți continua cursa: Text pentru notificare la VCR: ”Continuarea cursei este permisă fără rețineri” // Data, ștampila și semnătura sunt absolut necesare

o)  Raportaţi dispeceratului faptul că se va continua cursa, în pofida erorilor! Dispeceratul trebuie să vă permită continuarea cursei!

o) Solicitaţi mecanicului procesul verbal de reparații, iar dacă acest lucru nu este posibil, dar aveţi deja un număr de referință, este bine și așa! În caz contrar, trebuie să primiţi numărul de referință internă.

o) Notaţi momentul încheierii reparației la VCR

6.) Defecțiuni tehnice în timpul cursei – instrucțiuni suplimentare pentru autovehicule rulate!!:

Dacă este vorba despre un autovehicul rulat, se vor respecta suplimentar următoarele aspecte:

o) Informați-vă dispeceratul înainte de a contacta Action Service - în aceste situații trebuie întotdeauna să solicităm garanții de plată clienților!!

o) Acest lucru se aplică și autovehiculelor IVECO noi! În aceste situații putem contacta un service numai cu acordul clientului IVECO!

o) Contactaţi ACTION SERVICE: Potrivit instrucțiunilor de mai sus, contactaţi Action Service și pregătiţi-vă să aveţi la îndemână următoarele informații necesare:

*) Producătorul autovehiculului: (Volvo, Mercedes-Benz,..)

*) Numere de service, numai cu permisiunea biroului!  (Service 24, Otokar-Service 24,..)

2.) Defecțiuni tehnice în timpul cursei pentru transfer (doar pentru autovehicule noi):

Dacă apare o problemă în timpul cursei, procedați după cum urmează:

a.) Încercaţi pe cât posibil să opriţi în siguranță autovehiculul pe șosea. În situații de urgență, asiguraţi corespunzător locul avariei!

b.) Informaţi dispeceratul asupra acestei situații!

c.) Dispeceratul va încerca să clarifice mai întâi telefonic problema cu dumneavoastră, iar dacă problema nu poate fi rezolvată, atunci trebuie informat Action Service! Urmaţi instrucțiunea de a contacta Action Service!

d.) Atenție: este strict interzis să efectuaţi reparații în mod arbitrar!

e.) Nu este permisă părăsirea autovehiculului! Atenție: în cazul în care apare un SEMNAL ROȘU DE AVERTIZARE pe display, trebuie să opriţi imediat! Stop = Stop!! Mutaţi autovehiculul doar câțiva metri, pentru a părăsi zona de pericol. Apoi urmaţi instrucțiunile!

f.) Contactaţi Action Service și raportaţi problema dvs., pentru aceasta trebuie să vă pregătiţi astfel:

o) Stabiliţi poziția dvs. exactă / unde vă aflaţi exact?

o) Trebuie să aveţi la îndemână numărul complet al șasiului și numărul dvs.!

o) Notaţi numărul de km parcurși

o)  În cazul unui autovehicul nou – comunicaţi Action Service că este un autovehicul nou – derularea procedurii de garanție!

o) Formaţi numărul serviciului pentru urgențe (vezi contact Action Service) și raportaţi problema dvs.!

o) Notaţi numărul de referință al serviciului de urgențe, acesta va fi foarte util pentru următoarele convorbiri!

o) Comunicaţi dispeceratului dvs. numărul de referință al serviciului de urgență și faptul că aţi contactat Action Service (în cazul în care echipa de intervenție nu a ajuns după 2 ore, apelaţi din nou)!

o) Notaţi momentul apelului la VCR

5.) Dacă nu este posibilă intervenția și reparația la fața locului, continuarea cursei nu este permisă:

o) Notaţi momentul sosirii mecanicului la VCR

o) Dacă echipa de intervenție nu poate repara defecțiunea la fața locului, autovehiculul trebuie remorcat în service auto!

o) Informaţi dispeceratul asupra acestui lucru

o) Urmaţi instrucțiunile mecanicului la remorcare/transportare în service auto

o) Raportaţi dispeceratului dvs.: numele complet, adresa, numărul de telefon și persoana de contact din service-ul auto

o) Dacă este vorba despre produse cu regim vamal - interesaţi-vă la dispecerat dacă documentele trebuie să rămână în autovehicul sau trebuie aduse toate documentele la birou!

o)  Dacă nu este vorba despre produse cu regim vamal, documentele rămân în autovehicul

o) Raportaţi dispeceratului momentul sosirii în service și, dacă este deja posibil, durata aproximativă a reparațiilor. Ulterior se va decide dacă rămâneţi la autovehiculul sau dacă veţi primi dispoziții noi!

o) Solicitaţi mecanicului procesul verbal de reparații, iar dacă acest lucru nu este posibil, dar aveţi deja un număr de referință, este bine și așa! În caz contrar, trebuie să primiţi numărul de referință internă.

o) Notaţi la VCR momentul când reparația s-a încheiat sau când aţi părăsit service-ul auto fără autovehicul!